Постинг
18.10.2014 08:46 -
Плетен хляб
Автор: miriana86
Категория: Рецепти
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.10.2014 21:04
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 18.10.2014 21:04
Продукти:
500мл. хладка вода
1ч.л. сол
1/2 кубче мая
Около 1 кг бяло брашно
2 лъжички зехтин
Сусам за поръсване
Замесе меко и еластично тесто. Когато то е омесено, добавете 2 жъжички зехтин и доомесете. След като тестото е готово, повече с брашно не се работи, то е леко мазничко и не би трябвало да лепне на плота. Можете да работите и с намазнени ръце и плот. Оставете го 15-20 мин да се отпусне и го покрийте с кърпа.
Разделете тестото на 9 части. Всяка час на 4 фитила. Хванете външните фитила на двете страни, кръстосайте и ги поставете по средата. Това се повтаря до края.
Втасалият хляб се маже със зехтин отгоре и се поръсва със сусам, за да полепне по него.
Аз пека на 180 градуса в незагрята фурна за 45 мин. Получава се мек и пухкав, но ако искате да е с по-хрупкава коричка, го оставете за час.
500мл. хладка вода
1ч.л. сол
1/2 кубче мая
Около 1 кг бяло брашно
2 лъжички зехтин
Сусам за поръсване
Замесе меко и еластично тесто. Когато то е омесено, добавете 2 жъжички зехтин и доомесете. След като тестото е готово, повече с брашно не се работи, то е леко мазничко и не би трябвало да лепне на плота. Можете да работите и с намазнени ръце и плот. Оставете го 15-20 мин да се отпусне и го покрийте с кърпа.
Разделете тестото на 9 части. Всяка час на 4 фитила. Хванете външните фитила на двете страни, кръстосайте и ги поставете по средата. Това се повтаря до края.
Втасалият хляб се маже със зехтин отгоре и се поръсва със сусам, за да полепне по него.
Аз пека на 180 градуса в незагрята фурна за 45 мин. Получава се мек и пухкав, но ако искате да е с по-хрупкава коричка, го оставете за час.
Партийците пак се уредиха
Свинска пача - все пак е полезна
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Свинска пача - все пак е полезна
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Няма коментари