Постинг
30.10.2014 15:11 -
Сватбена питка
Автор: miriana86
Категория: Рецепти
Прочетен: 8728 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2014 19:23
Прочетен: 8728 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 31.10.2014 19:23
Тесто за декорация: брашно, вода и сол. Трябва да се направи трърдо тесто. Тя се слага, след като питката е втасала и намазана с жълтък. Декорацията след изпичане става трърда и хрупкава, може и да не се консумира, тя е за красота.
Тестото за питка е по желание. Може да е солено, сладко, постно. В случая е: 500гр. прясно мляко, около 1 кг брашно, 2 с.л. масло, половин кубче мая, ч.л. сол, 2-3 с.л. захар. Много лесно се оформя на топки.
Тестото за питка е по желание. Може да е солено, сладко, постно. В случая е: 500гр. прясно мляко, около 1 кг брашно, 2 с.л. масло, половин кубче мая, ч.л. сол, 2-3 с.л. захар. Много лесно се оформя на топки.